søndag 12. april 2015

Gulrotkaka i langpanna

Mange gulrotakaker har ein tendens til å bli kompakte og tunge synst eg. Denne kaka derimot er luftig, lett og saftig med ein super godt ostekrem på toppen. Det er likar med gulrotkaker er at ein kan lata som at ein er sunn når ein et den, sidan det er gulrot i den.
Til stor langpanna (ca 30x40 cm):
  • 750 g raspa gulrot
  • 4.5 dl matolja (raps eller solsikke)
  • 6 dl sukker
  • 6 egg
  • 7.5 dl kveitemjøl
  • 3 ts natron
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ts kanel
  • 1 krm salt
Rasp gulrøtter og ha dei i ein bolle saman med matolja. Pisk egg og sukker til ein tjukk og luftig eggedosis. Sikt saman mjøl, natron, bakepulver, kanel og salt. Bland i til ein jamn deig. Ha i gulrøttene og bland alt saman godt, slik at det er gulrøtter i heile deigen. 
Ha så deigen i ei bakepapirkledd langpanna. Steik kaka midt i ovnen ppå 175°C i ca 40 minuttar. Avkjøl kaka i forma. 

Glasur:
  • 250 g smør
  • 400 g kremost
  • 500 g melis
  • 3 ts vaniljesukker
Rør saman smør og 1/4 av melisen til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk alt til ein jamn ostekrem. Ha kremosten på kaka når den er heilt avkjølt.

Om du ikkje et opp all gulrotkaka kan den godt frysast med ostekrem på :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...