tirsdag 16. desember 2014

Pistasjmarsipan

Marsipan høyrer jula til, men visste de at det går ann å laga marsipan av andre nøtter enn mandlar? Eg har brukt salte pistasjnøtter, så marsipanen blir både søt og salt samtidig. Kjempe godt! I den smelta sjokoladen har eg tilsatt ei lita spiseskei med kokosolja, for at den skal halda seg fin og glatt til eg er ferdig med å dyppa alle marsipankulene. Om du ikkje har kokosolja er det ikkje så farlig, det blir lika godt utan ;)
Til ca 35 kuler treng du:
  • 140 g salte pistasjnøtter
  • 150 g melis
  • 1 eggekvite
  • 150 g mørk kokesjokolade (Dronningsjokolade)
  • 0.5 ss kokosolja
Ha pistasjnøttene ein ein hurtigmiksar og kjør til dei er malte. Du vel sjølv om du vil mala dei grovt eller fint, alt etter kor grov du vil ha marsipanen. Bland nøttene med melis, og ha i eggekviten. Kna alt saman til ein klump med marsipan. Oppbevar marsipanen kjøleg og i ein plastpose til du skal trilla ut til kulen så den ikkje tørkar ut.

Rull marsipanen ut til kuler og legg dei på bakepair. Smelt sjokoladen og kokosolja over vassbad. Pass på at det ikkje kjem noko vatn i den smelte sjokoladen, då detta vil gjera den kornete. 
Dypp marsipankulene i den smelta sjokoladen og legg dei på bakepapiret. Sett kaldt for at dei skal stivna. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...