onsdag 6. august 2014

Gulrotsuppa

Kva gjer ein når ein har alt for mykje gulrøtter i kjøleskapet? Jo, ein lagar gulrotsuppa såklart! Og det var akkuart det eg gjor i dag. Oppskrifta fant og på matpart.no, men endra ho litt etter min eigen smak.
4 porsjonar:
  • 1,5 kg gulrøtter
  • 400 g poteter
  • 1 løk
  • 0.5 chili
  • 1,5 l buljong
  • 0.5 purre
  • salt
  • pepar
  • oregano (eller anna krydder)
  • mager kesam
Skrell potetene og gulrøttene. Skjær potetene i store terningar og 2/3 av gulrøttene i grove bitar. Rens løken og del den i skiver. Surr løken i ei gryta til den blir blank. Ha grønsakene over i panna saman med løken. Fres alt nokon minuttar. Skjær chilien i skiver og ha den i gryta saman med oregano. Hell på buljong og la det koka i 10-15 minuttar til grønsakene er møre. Skjær i mellomtida resten av gulrøttene og purren i tynne skiver. Kjør Suppa glatt med ein stavmiksar. Kok opp suppa. Om den blir litt for tjukk har du i meir vatn. Pass på, suppa kan spruta rundt seg ganske kraftig. La det småkoka i 5 minuttar. Smak til med salt og pepar. Server med ein klatt kesam, eit dryss av oregano og godt brød. Om du har friske urter bruk dei til pynt.

Du kan gjerne tilsteja svinekjøtt eller kyllingfiilet i strimlar om du vil ha kjøtt i suppa. Steik dette då ved sidan av og la kvar og ein bestemma sjølv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...