lørdag 24. januar 2015

Brødpudding med sjokolade

Dette er ein heilt fantastisk måte å bruka opp gammal loff. Servert lunka med vaniljeis til kan ein nesten ikkje tru at desserten er laga av tørt brød. Heilt fantastisk!

  • 1 l loff  i terningar(ca 1/2 loff)
  • 100-200 g kokesjokolade
  • 5 dl H-mjølk
  • 3 egg
  • 1 eggeplomma
  • 1 dl sukker
  • kanel
Smør ei brødform som rommar 1.5 l og ha eit stykke bakepapir i botnen. Dette klarte eg å gløyma, men det gjekk fint sidan mi brødform er non-stick, heldigvis! 
Hakk sjokoladen i små bitar. Mengda av sjokolade bestemm du sjølv etter kor glad du er i sjokolade. Eg er veldig glad i sjokolade så eg brukte 200g.
 Legg loff og sjokolade lagvis i brødforma. Pisk så saman mjølk, egg, eggeplomma og sukker. Hell blandinga over loffen. La det heila stå å trekka i ca 30 minuttar. Væska vil då ha trukke ein del inn i loffen, men det skal forsatt vera litt av eggeblandinga igjen i forma. Om den verka litt tørr helller du over litt meir mjølk. Dryss over litt kanel til slutt.
Steik midt i ovnen ved 175°C i 45 minuttar. Server gjerne med vaniljeis eller vaniljesaus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...