tirsdag 14. januar 2014

Hot kyllingsuppa med, potet, paprika og gulrot

Med oppskrift nr. 2 i dag er eg offisielt i gong med bloggåret 2014. Kyllingsuppa er ei slags alt-i-eitt-suppa der du kan putta i kva som helst. Inspirasjonen til denne fekk eg frå TRINEs MATBLOGG. Sånn som eg har laga den er det lett å variera kor hot ein vil ha suppa med å variera mengda av blant anna chili, red curry paste og sambal olek. Suppa passar godt no når det er meldt minusgrader og vind, då den varmar heilt inn til ryggmargen.
4-6 porsjonar:
  • 3 kyllingfiletar, i terningar
  • 4 poteter, i treningar
  • 3 gulrøtter, i skiver
  • 2 lauk, i terningar
  • 2 raude paprika, i terningar
  • 3-4 fedd kvitlauk, finhakka
  • 0.25-0.5 raud chili, finhakka
  • 1 ts paprikapulver
  • 1.5 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 0.5-1 ts red curry paste (kan sløyfast)
  • 0.5-1 ts sambal olek (kan sløyfast)
  • 3 vårlauk, hakka
  • 5 dl kylling- eller hønsebuljong
  • salt og pepar
  • rømme eller creme fraiche
Fres poteter, gulrøtter, lauk, paprika, chili og kvitlauk litt i matolja, til lauken er mjuk og blank. Bruk ei gryta med litt plass. Tilsett paprikapulver og tomarpurè og la da fresa litt saman med grønsakene. Ha i buljong, hermetiske tomater, vårlauk og evt. red curry paste og sambal olek. La detta koka på medium til høg varme i ca 10-15 minuttar, til potetene og gulrøttene er møre. Rør av og til.
Medan suppa kokar steiker du kyllingen. Smak til med salt og pepar. Ha kyllingen i gryta når potetene og gulrøttene nesten er ferdige. Smak til med salt, pepar og paprikapulver om du føler gryta treng det. Serverast med ein gong med ein god klatt rømme og godt brød til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...