tirsdag 14. januar 2014

Grove scones

Etter ei jul med alt for mykje god mat er det lett å bli matlei og ty til raske løysingar, som posesupper og posegryter. Og ein har no i alle fall ikkje lyst til å baka noko søtt. Ok, det er vel ikkje heilt sant, ein har lyst til å baka, men helst ikkje eta så veldig mykje av det ferdige produktet. Eg, som mange andre, strødde på vekta etter romjula og fekk ei merkeleg lyst til å eta ekstremt magert og sunt, samt å trena veldig mykje. Noko som forklarar den litt ufrivillige bloggpausen her på Kjøkkenet med det rare i. Men no er eg tilbake og klar til å gi dykk gode, enkle og kanskje litt annerledes oppskrifter gjennom heile 2014.
Eg begynnar med grove scones. Desse sconsa liknar litt på nokon eg har laga på bloggen før, men desse inneheld i tilleg til grovt mjøl og magert feitt, frø som gjer godt for kroppen (og kanskje sjel òg).
Til 4 scones treng du:

  • 2 dl kveitemjøl
  • 1 dl sammalt rug, grovt
  • 1 ss linfrø
  • 2 ss gresskarfrø, hakka
  • 1 ss solsikkefrø, hakka
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 50 g smør
  • 250 g (1 beger) cottage cheese
Sett steikeovnen til 250°C. Bland mjøl, frø, bakepulver og salt i ein bolle. Skjær smøret i bitar og kna det saman med blandinga i bollen til det er jamnt fordelt. Tilsett cottage cheese og kna det heile raskt saman til ein deig. Del deigen så i 4 delar og form dei til bollar. Ha dei på ei bakepapirkledt steikeplata og trykk dei flate. Steik midt i ovnen i ca 10 minuttar. Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...