fredag 19. september 2014

Krema gryta med pasta og bønner

Denne gryta laga eg sist helg då kjærasten var til Dyrsku ein tur. Han er ikkje så begeistra for bønner, så må ein nytta på å laga middag med det i når han ikkje er heima. gryta er krema, men og litt spicy på grunn av curry pasten eg hadde i. Om du ikkje har det går det fint ann å bruka chili eller chilipulver. Då må ein nok ha i litt meir enn det eg har gjort her. Om du ikkje vil ha den spicy kan du utelata det heilt. Som de ser er denne heilt utan kjøtt, og med bønner i saknar ein det i grunn ikkje heller, sjølv om nokon vil vera ueineg i det :P
3-4 porsjonar:
  • 1 boks kidneybønner (ca 400 g)
  • 4 ss rapsolja
  • 2 store lauk, finhakka
  • 3 fedd kvitlauk, finhakka
  • 1 boks hakka tomat
  • 2 ts oregano
  • 1 ts tomatpure
  • 0.5 ts red curry paste (kan sløyfast)
  • 8 dl vatn
  • 100 g makaroni
  • 100 g soltørka tomat i olja, oppdelt
  • 5-6 cherrytomater (kan sløyfast)
  • 4 ss lettrømme
  • salt og pepar
Varm olja i ei gryta på middels varme. Surr lauk og kvitlauk nokre minuttar til lauken er blitt blank og mjuk. Rør inn tomaert, oregano, tomatpure og red curry paste. Tilsett vatn og kok opp. Skyll bønnene og ha dei i gryta. Så har du i makaroni og dei soltørka tomatene. Kok på middels varme til makaronien er ferdig. Ha så i lettrømme og rør god sånn alt blandar seg. Kok 1 minutt til og så er middagen ferdig

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...