onsdag 10. desember 2014

Honningkaramellar

Dette er heilt nydelege fløytekaramellar med eit hint av honningsmak. Eg føler at på grunn av honningen er desse karamellane litt sunnare enn andre, noko som berre er tull sjølvsagt, men det er lov å lura seg sjølv litt ;)
  • 5 dl kremfløyte
  • 1 dl honnig
  • 4 dl sukker
  • 1 ss smør
Ha fløyte, honning og sukker i ein kjele. Kok på middels varme til røra blir tjukk og karamellaktig. Temperaturen skal vera 118°C, så om du har eit steiketermometer eller liknande kan du godt bruka det. Det kan ta 30-45 minuttar. For å sjekka om karamellane er ferdige kan du ta karamelltesten. Detta gjer du ved å dryppa litt karamellmasse i kaldt vatn. Om den klumpar seg og du kan ta den opp å rulla den til ein ball har den kokt lenge nok. 

Rør i smør. Når detta har smelat heller i karamellmassen i ei lita form (ca 20x20 cm). Om du ikkje har ei form, går det ann å hella massen utover ei bakepapirkledt steikeplata. 

Avkjøl til karamellen har stivna, men forsatt er mjuk nok til å delast opp. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...