torsdag 21. mars 2013

Brownies

Okay, detta må rett og slett vera ein av yndlingsoppskriftenene mine, om ikkje yndlingsoppskrifta, for denne browniesen er så utruleg enkel å laga og smakar heilt fantastisk. Det høyrest kanskje utruleg ut, men har aldri klart å feila med denne oppskrifta. Klart den kanskje har blitt litt mykje steikt nokon gongar, men den smakar lika godt som nesten sjokoladekaka som brownies. True story! Og så kan den varierast i det uendeleg, men det kjem eg tilbake til i seinare blogginnlegg, so stay tuned ;)
Ingredisensar:

200 g smør
5 dl sukker
4 egg
4 dl mjøl
2 krm salt
1 ts bakepulver
10 ss kakao

Framgongsmåte:
Rør smør og sukker kvit, tilsett egga eit av gongen. Bland saman resten av ingrediensane og sikt det inn i røra, rør forsiktig alt saman.

Ha røra i ei lita langpanne, steik på 150 grader i nedre del av ovnen i ca 45 min, til kaka får "brownies" konsistens. Steiketida avheng litt av kva du steiker i, så mitt tips er å sjekka etterkvart og heller la den stå i ovnen litt lengre hvis ikkje kaka er slik du vil ha den.

Glasuren på browniesen på bildet er ei blanding av melis, kakaopulver og vatn, men den er minst lika godt utan noko på :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...