torsdag 4. juli 2013

Eplesnippar

Fant denna oppskrifta i eit gammalt Hjemmet-blad mamma hadde liggande, og fant ut eg berre måtte prøva å laga dei sidan eg har hatt to epler liggande i ei evigheit no. Desse snippane er laga med sconesdeig og kanelsmør, og smakar aller best nysteikte med ein kopp te til, eller med vaniljesaus attåt. For min del blei det litt mykje julesmak pga muskatten, så neste gong blir det mindre muskat (om noko) og meir kanel.
Til ca 12 stk:
  • ca. 8 dl kveitemjøl
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl sukker
  • 1/2 ts salt
  • 100 g smør
  • 1 egg
  • 3 dl naturell yoghurt
  • ca. 1.5 dl mjølk
Fyll:
  • 2 epler
  • 5 ss smør
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt muskatnøtt
  • 3 ts brunt sukker
  • 1 ss sukker
  • 85 g rosiner
  • 1 egg til pensling
  • perlesukker
Sett steikeovnen på 200°C. Bland saman 7 dl kveitemjøl, sukker, bakepulver og salt. Smuldre inn smøret og tilsett yoghurt, mjølk og egg. Rør deigen saman så den blir glatt og smidig, utan klumpar. Ikkje arbeid deigen for lenge. er deigen klissete, tilsett litt meir kveitemjøl.
Ha deigen over på eit mjøla bakebord og kjevl den ut til eit rektangel. Bruk resten av mjølet om nødvendig.
Bland saman smør, krydder og brunt sukker. Del epla i små terningar. Smør kryddersmøret over leiven, dryss over rosiner og eplebitar. Brett deigen inn mot midten frå begge lengsidene sånn at den overlappar. Kutt rullen diagonalt i 12 trekantar med ein skarp kniv.
Legg trekantane på eit steikebrett og pensle dei med samavispa egg. Dryss over perlesukker.
Steik eplesnittane i ca 15 minuttar. Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...