Deig:
- 2,25 dl fullkornsmjøl/sammalt kveite
- 2,25 dl kveitemjøl
- 40 ml olja
- 75 ml kesam/yoghurt naturell
- 40 ml vatn
Fyll:
- ca 400 g kylllingfilet
- 1 pose spinatblader
- 1-2 fedd kvitlauk
- ca 2 dl reven ost
- 3 egg
- 2 dl mjølk
- salt, pepar og paprikakrydder/chilipulver
Steik kyllingen i ovnen ved 200°C i 13-17 minuttar, avhengig av størrelsen. Kyllingen skal nett så vidt vera gjennomsteikt. La den kvila før du skjær den. Lag botn og fyll i mellomtida.
Bland det tørra til deigen. Ha i olja, kesam og vatn, og bland godt. Hvis deigen ikkje samlar seg skikkeleg har du i litt meir kesam/yoghurt. Den skal kunna kjevlast, men ikkje vera klissete. Du kan kjevla ut deigen så den passar til forma. Eg pleier å berre trykka ut deigen rett i forma, då eg synst dette er lettare å få til. Etter at du har fått deigen i forma prikkar du den med ein gaffel. Forsteik botnen ved 200°C i 12-15 minuttar.
Medan botnen forsteiker vaskar du spinatblada. Rens kvitlauk og finhakk den. Ha litt matolja i steikepanna og fres kvitlauken forsiktig nokon minuttar. Ha så i spinaten, og la den detta saman. Det blir ikkje så mykje att av den, men den smakar godt. Fordel spinaten i botnen og strø over halvparten av osten. Skjær så kyllingen i passelige skiver og fordel utover paien. Visp lett saman egg, mjølk og krydder. Hell eggestanden over, nesten til kanten. Fordel resten av osten på toppen. Steik paien ved 200°C i ca 15 minuttar. Dei siste 5 minuttane kan du skru opp temperaturen til 225°C og skru på varmluft for å få fin farge på osten. La paien kvila i 5-10 minuttar før du skjær og serverar den. Server med salat og dressing/rømme.
Medan botnen forsteiker vaskar du spinatblada. Rens kvitlauk og finhakk den. Ha litt matolja i steikepanna og fres kvitlauken forsiktig nokon minuttar. Ha så i spinaten, og la den detta saman. Det blir ikkje så mykje att av den, men den smakar godt. Fordel spinaten i botnen og strø over halvparten av osten. Skjær så kyllingen i passelige skiver og fordel utover paien. Visp lett saman egg, mjølk og krydder. Hell eggestanden over, nesten til kanten. Fordel resten av osten på toppen. Steik paien ved 200°C i ca 15 minuttar. Dei siste 5 minuttane kan du skru opp temperaturen til 225°C og skru på varmluft for å få fin farge på osten. La paien kvila i 5-10 minuttar før du skjær og serverar den. Server med salat og dressing/rømme.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar