søndag 26. mai 2013

Torsk i karri

Denne oppskrifta har eg lånt av Husmorkjerringa. I orginaloppkrifta står det at det skal vera 500 g torsk, Eg hadde berre 290 g, så då vart det det. Hadde òg i litt meir vårløk enn Husmorkjerringa. Veldig enkel og god rett. For meg blei den litt for mild, så neste gong skal eg ha meir karri i, om eg då berre lagar middag til meg sjøl riktig nok. Skal det vera til andre, som kanskje ikkje likar så sterk mat som meg, held eg meg til oppskrifta og heller kryddrar med salt, peppar og karri etter eg har forsynt meg ;)
4 porsjonar:
  • 290 (500) g torsk eller anna kvit fisk
  • 3 fedd kvitlauk
  • 2 vårlauk
  • 1 purre
  • 2,5 ts karri
  • 1 ts gurkemeie
  • 3-4 gulrøtter
  • 5 dl vatn + 1 fiskebuljongterning
  • 1 boks kokosmjølk (light)
  • 2-3 ss maizena
  • olje + smør
  • salt og peppar
Finhakk kvitlauken, og skjær opp vårlauk og purre. Surr detta i litt olja + smør saman med karri og gurkemeie.
Smuldre buljongen i varmt vatn og rør om til alt er så og seia løyst opp. Ha buljongen i og kok opp.
Skjær opp gulrøttene og ha dei i gryta. Pass på at bitane er ca. lika store, sånn at dei blir klare samtidig. La dei koka til dei er møre.
Ha i kokosmjølk og kok opp. Ha i maizena og la det koka til sausen tjukknar. Trekk panna av plata. 
Skjær torskefileten i terningar (ca 1x1 cm). Ha dei i panna og la dei trekka til dei er gjennomkokt. dette tek ca 5- 10 minuttar.
Server med fullkornsris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...