søndag 20. oktober 2013

Formkaka med eple og blåbær

Nesten to veker sidan sist innlegg no. Det skuldast lite nytt på kjøkkenet og generelt liten inspirasjon til å finna nåko nytt å laga. Av og til kjem ein inn i periodar der ein ikkje har noko lyst til å laga mat, og i alle fall ikkje noko nytt. Heldigvis går det over! Denne oppskrifta har eg lånt frå Marias Salt og Søtt. Har teke vekk noko og tilsatt noko anna, men stort sett er oppskrifta den same. Eg har brukt epler frå bestemor sin hage og sjølvplukka blåbær frå Espelandsdalen, noko eg er skikkeleg fornøgd med sidan det ligg litt meir innsats og sjel i kaka enn det å gå på butikken for å få tak i det same som ein finn rett utanfor døra.
  • 125 g kaldt smør i terningar
  • 150 g kveitemjøl
  • 75 g sammalt kveite
  • 2 ts bakepulver
  • 175 g sukker
  • 2 egg
  • 2 epler, skrelt og delt i tynne skiver
  • ca 100 g blåbær (ferske eller frosne)
  • litt kanel
Forvarm steikeovnen til 180°C. Kle ei lita brødform, som held ca 1 liter, med bakepapir. Eller smør den med formfeitt om du heller vil det, men då blir det litt vanskeligare å få kaka ut av forma etterpå.
Sikt mjøl og bakepulver og bland det saman med smøret til det ser ut som brødsmular. Ha så i sukker,egg og kanel. Bland til du har ei tjukk og jamn røra. 
ha halvparten i brødforma og bre den jamt utover. Legg på halvparten av epleskivene og halvparten av blåbæra. Ha så resten av røra over og jamn til overflate så godt du klarar. Ha på resten av epleskivene og blåbæra. Steik midt i ovnen ca 1 time. Sjekk med kakepinne (spagetti) om kaka er ferdig. Heng det røra igjen så må kaka stå litt til. 
La kaka stå i forma 10-15 minuttar før du har den ut av forma. Server gjerne lunka med vaniljeis :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...