torsdag 3. oktober 2013

Mud Hen Bars

Fant denne oppskrifta på denne amerikanske bloggen, og fekk lyst til å prøva meg på den. Dette er kjeksbotn med sjokolade, marshmallows og marengs. Fant ikkje noko betre namn enn orginalnamnet, så då blei dei heitande det. Barane blir litt klissete på grunn av marshmallowsen, og passar nok kanskje betre i barnebursdag enn kakeselskap, men som noko godt når ein er fysen passa dei heilt perfekt. Og aller best er dei når dei kjem rett frå kjøleskapet.
  • 120 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 egg
  • 2 eggeplommer
  • 2 eggekvitar
  • 180 g kveitemjøl
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g sjokolade (hakka)
  • 130 g marshmallows (mini eller oppdelte store)
  • 130 g brunt sukker
Forvarm steikeovnen til 180°C. Rør smør og sukker kvitt. Visp inn det heile egget og to eggeplommer. Bland mjøl og bakepulver og ha det i bollen. Bland alt saman godt. Spre røra i ei smurt form (ca 23x33 cm). Strø over hakka sjokolade og marshmallows. Visp eggekvitane stive. Vend inn brunt sukker og spre over forma. Steik midt i ovnen i 40 minuttar. Når den er ferdig lar du den kjøla heilt ned før du deler den i firkantar. Hvis du klør i fingare etter å ta deg ein bit kan det kjølast raskare ned ved å setja forma i kjøleskapet eller frysaren. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...