søndag 15. september 2013

Focaccia

I går var det tapas-kveld med ein god vennegjeng. Og då benytta eg sjangsen til å prøva meg på ei ny oppskrift, som vanleg. I går falt valget på focaccia rett og slett fordi det er så utruleg godt inntil tapas, og fordi det ikkje er så veldig komplisert å få til :)
Ei lita langpanna:
  • 6 dl kveitemjøl
  • 4 dl sammalt kveite
  • 1 pakke tørrgjær
  • 5 dl lunka vatn
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 2 ss olivenolja
Fyll:
  • 0.5-1 glas fetaost
  • 0.5 glas soltørka tomater i olja, hakka i medium bitar.
  • 2 dl steinfrie oliven
  • 2 ts flaksalt
  • 1 dl olivenolja
  • timian
Bland mjøl, tørrgjær, sukker, salt og vatn til det blir ein jamn og tjukk deig. Tilsett olivenolja slik at den nett legg seg rundt deigen. la så focacciadeigen heva på ein lun plass i 30-40 minuttar, gjerne under plast.
Sett steikeovnen på 180°C. Smør ei lita langpanna (20x30cm) og hell så deigen i. Trykk ned fetaost, soltørka tomater og evt rosamrin/timian. Fordel oliven over, strø på salt og hell over olivenolja.
Bruk hendene og klapp deigen ned sånn at det blir danna mange små groper på overflata av focacciaen. 
Etterhev i ca. 10 minuttar. Steik så brødet midt i ovnen i ca. 25 minuttar, eller til det er heva, gylldent og gjenomsteikt. Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...