tirsdag 3. september 2013

Kylling i karri

Etter ein tilfeldig kommentar om nattmat beståande av kylling og karri klarte eg ikkje å få dette ut av hovudet, så i går blei det kylling i karri til middag. No når det begynnar å bli kaldare ute er det godt med mat med god og kraftig smak, som varmar. Dette er nettopp ei sånn rett.
4 porsjonar:
  • 400 g kyllingfilet
  • 3 fedd kvitlauk
  • 2 lauk
  • 2 ss karri
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ts ingefær
  • 0,5-1 ts red curry paste (kan sløyfast)
  • 3 ss tomatpuré
  • 2 dl vatn
  • 3 dl matyoghurt
  • 1 paprika
Hakk kvitlauk og lauk, og steik det saman med karri, spisskummen, ingefær og olja til lauken er mjuk. Del kyllingfilete i passelege bitar og ha den i steikepanna saman med tomatpuré og red curry paste. Red curry paste kan ein få kjøpt i dei fleste innvandrarbutikkar, men om du ikkje har tilgong på dette kan denne ingrediensen sløyfast og evt erstattast med litt meir karri om du vil.
Fres dette i nokon minuttar. Ha så i vatn og kok opp. Kok til kyllingen er gjennomkokt. Ha så i matyoghurten og rør til du har ein jamn gryta. Ha i paprikaen og la gryta stå å putra på middels varme nokon minuttar. Server med ris, grøn salat og rømme.
Om du får restar kan denne gryta fint oppbevarast i kjøleskap nokon dagar eller frysast. Husk å varma opp att langsomt, sånn at den ikkje skil seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...