lørdag 6. april 2013

Tacokjøttbollar med grønsaksmos

Her kjem endå ei oppskrift frå den gamle bloggen min. Slenger ut ein av dei når eg veit det kjem til å bli nokon dagar utan nokon nyutprøvde oppskrifter, og sidan det blir vanleg taco til middag/kvelds her i huset i dag synst eg det passa med ein litt annan variant av denne typiske lørdagsmiddagen. Denne versjonen er lika rask og enkel som orginalen, kanskje til og med raskare sidan ein ikkje treng kutta opp noko.
Porsjonar: 1 

Ingridiensar:
 
1/3 karbonadedeig (400g)

1/4 pose tacokrydder 
1 ts matolja til steiking
 
1,5 dl vatn
 
1 krm salt
 
0,5 pose potetmos, vanlig (Mills)
 
1 dl melk (ekstralett) eller vatn
 
200 g Amerikansk grønnsaksblanding

1 ss salsa 

Instruksjonar:
 
1. Bland saman kjøttdeigen og tacokrydderet i ein bolle. Bruk ei spiseskjei og "grav" ut små kjøtbollar. Steik dei i ei steikepanna med matolja til dei er gjennomsteikt. Eller du kan droppa matolja om du har teflonpanna.

2. Kok opp så mykje vatn som det står på potetmosposen, med salt. Hell i grønnsaksblandingen og la det koka opp att. Ta kjelen av komfyren og hell i melk/vatn. Dryss potetmospulveret og la det svella i ca. 5 minutt. Rør det luftig. Serverast med salsa

Her står det for ein person, sidan det var den eg brukte. Skal du laga til fleire så er det sjølvsagt berre til å gonga med så mange som skal ha mat;) Bon Appetite! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...