torsdag 18. april 2013

Verdas beste bollar

Tenkte det var på tide med noko søtt igjen her på bloggen, så her kjem ei oppskrift på bollar eg har prøvd ut mange gonger, og det blir lika gode bollar kvar gong. Oppskrifta er stor, så om du ikkje skal ha mange på kaffibesøk eller har plass til å frysa ned bollane, kan du godt halvera oppskrifta.
Til 40-50 bollar treng du:

  • 1 liter melk
  • 300 g smør
  • 250 g melis
  • 100 g fersk gjær
  • 1,5-2 kg kveitemjøl
  • 0.5 - 1 ts kardemomme
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandinga til den er fingervarm. Rør så gjæren ut i blandinga. Bland i kardemomme og 1,5 kg kveitemjøl, og elt deigen til den er smidig. Om deigen blir noko klissete ha på meir mjøl til den ikkje er det lenger.Trill ut bollane med ein gong og legg dei på bakepapirkledde steikeplater. La dei heva lunt i ca. 1 time. Steik bollane midt i ovnen ved 250°C i 7-10 minuttar. Avkjøl.

Denne bolledeigen fungerar til alle typar bollebakst, altså kanelbollar, rosinbollar og kva som helst anna fantasien din finn på :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...