Du treng:
- 1 potet pr person
- aluminiumsfolie
Finn nokon megastore poteter på butikkken, eller kjøp bakepoteter. Bakepoteter er det mange, litt større butikkar som har i grønsakshylla.
Set steikeovnen på 200°C. Når den er varm nok legg du potetene på ei rist midt i ovnen eller på ein grill. Steiketida kjem litt ann på størrelsen på potetene, men du må rekna minst 1 time og 15 minuttar, mest sannsynleg litt lenger. Kjenn på potetene, dei skal vera litt mjuke. Og så vil eg sei det er betre å baka dei litt for lenge, enn litt for lite.
Når det gjeld fyllet i poteta er det berre fantasien som set grenser. Det som er så fint er at alle kan ha i akkurat det dei sjølv vil, så alle blir fornøgde. Mine tips er:
- kryddersmør
- kremost (kvitlauk/krydder/urter)
- skinka (kylling eller svin)
- ost
- rømme
- paprika
- bacon
- løk
- mais
- bønner
- dressing
Så er det berre å fylla poteta så godt ein klarar, og nyta maten. Nam nam!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar