Trur kanskje denne kaka går under namnet "Ripskaka" eller noko i den dur, men eg har aldri kalla den noko anna enn "Go' kako", og det vil eg fortsetja med så lenge eg lev trur eg.
Til ei 24 cm rundform treng du:
Botn:
- 5 eggekvitar
- 188 g melis
- 188 g mandlar
Forvarm ovnen til 170°C. Dekk botnen på kakeforma med bakepapir og smør kantane med smør elller formfeitt. Finhakk mandlane og bland dei med melisen. Rør eggekvitane stive. Dei er ferdig når du kan halda bollen opp-ned utan at noko kjem ut. Vend eggekviten forsiktig inn i mandelmassen. Fortsett heilt til du har ei jamn blanding. Pass på så du ikkje rører lufta ut av eggekviten når du vender den inn. Steik botnen nederste i ovnen i ca 45 minuttar.
Når botnen er ferdig tek du den ut og let den avkjøla heilt. Lat den stå i forma, men du kan godt løsna litt på ringen så du veit at botnen ikkje heng fast i sidene. Boten kan med fordel lagast god tid i forvegen og frysast ned. Fyll og pynt bør ein helst venta med til den dagen kaka skal serverast
Fyll og pynt:
- 2 bananer
- 200 g raspa mørk sjokolade (150 g til fyll + 50 g til pynt)
- krem (3 dl kremfløyte + 2 ss sukker)
- rips
Bre eit tynt lag med krem på botnen. Skjær så bananene i passeleg tjukke skiver og dekk heile botnen. Rasp så over mesteparten av sjokoladen. Eg brukar hakketilbehøret på stavmiksaren min til sjokoladen. Ha resten av kremen over. Bruk gjerne ein sprøytepose for å få eit fint resultat. Strø over resten av sjokoladen. Til denne kaka skal det vera rips, og då har ein 3 alternativ til korleis ein vil gjera det:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar