Til 4-6 porsjonar treng du:
- 2 laukar
- olivenolja
- 2 boksar hakka tomater
- 2 små laubærblad
- 400 g karbonadedeig
- 350 g frosne erter
- 5 små gulrøtter i bitar (ca 180 g)
- 1-2 ts kanel (evt. muskat)
- 1 ss sukker
- salt og pepar
- 350 g penne
- reven ost
Finhakk den andre lauken og fres den òg i olivenolja. Skru opp varmen og tilsett karbonadedeigen. Steik i 3 minuttar. Tilsett så erter, gulrøtter og kanel.
Bland tomatsausen med den steikte karbonadedeigen. Ta ut laubærblada og la det småkoka i minst 30 minuttar. Smak til med salt, pepar og sukker.
Medan raguen kokar, kokar du penne. La den koka 2 minuttar kortare enn det som står på pakken. Bruk rikeleg med lettsalta vatn. Ta vare på noko av kokevatnet og spe i raguen for å få meir kraft. Bland penne med raguen og la pastaen koka ferdig i sausen før servering. Server med litt reven ost. I oppskrifta stod det parmesan, men her i huset nøyer me oss med vanleg kvitost. Ha gjerne litt salat attåt òg.
Mmm, kanel i raguen brukes en del i greske oppskrifter og det smaker nydelig! Du trenger forresten ikke velge mellom kanel eller muskat. Hvis du liker begge deler så smaker det faktisk kjempegodt i sammen. Jeg lover!!
SvarSlettOppskiften så kjempegod ut så den skal jeg jammen prøve. Jeg bor i Italia så her går det en del i pasta... ;-)
Eg hadde i litt muskat då er varma opp igjen raguen dagen etter, og eg synst det smaka heilt greitt. Men som min kjære sa, så lukta det litt for mykje julebakst i huset :P Så neste gong må nok kanskje begge desse kryddera vika til fordel for pepar.
SlettHeisann! Ser at vi ikke bor så langt fra hverandre...Fin blogg du har med masse god mat:-)
SvarSlettTusen takk for det :)
Slett