Grateng
- 2 boksar Picnicskinka
- 1 ss soyasaus
- 0.5 ts chilipulver
- 2 vårlauk
- 2 gulrøtter
Saus
- 3 ss kveitemjøl
- 2 dl matfløyte
- 2 dl buljong
- 1 ts sambal oelek (chilipasta)
- 0.5-1 dl sweet chilsaus
- reven ost
Rist saman mjøl og fløyte. Rør inn buljong, chilisaus og sambal oelek. Sambal oelek finn ein i dei fleste innvandrarbutikkar, eg kjøpte den på Europris Pluss i Åsane. Slå sausen over forma, og sørg for at alt der nokolunde dekka av saus. Steik midt i ovnen. Etter 10 minuttar tek du gratengen ut og har på så mykje ost som du vil. Sett forma inn igjen i steikeovnen i 15 minuttar. Ca halvegs i denne steiketida slo eg på grillfunksjon for å gjera osten ekstra gylden og litt sprø. Server med ovnssteikte poteter og cherrytomater eller ein frisk salat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar