4-6 porsjonar:
- 2 ss smør
- 3 ss mjøl
- 8-9 dl mjølk
- 1 buljongterning (høns- eller grønsaksbuljong), knust
- litt riven muskatnøtt
- 600 g kjøttpølser utan skinn eller grillpølser
- 2 egg
- 0.5 purre
- 1 pakke frossen lapskausblanding
- 0.5 pakke frossen spinat
- 2 dl tørr makaroni
- strøkavring
- salt og pepar
Sett steikeovnen på 200°C. Skjær pølsene i bitar og del purren i skiver. Kok makaronien etter anvisning på pakken. Lat han renna godt av og set den til side. Smelt smør på middels varme, rør inn mjølet og la det fresa litt. Ha i mjølk, og rør godt. Sett opp varmen, og rør heile tida medan sausen kokar opp. La han koka i 4-5 minuttar på middels varme, så den ikkje svir seg. Rør av og til. Smak til med buljongterningen, muskat og eventuelt salt og pepar. Ta sausen av plata og rør raskt inn egga. ha i spinaten og la han smelta i sausen. Ha i pølsebitar, purre, makaroni og lapskausblanding og bland godt.
ha så alt i ei smurt eldfast form. Strø over strøkavring og legg tynne skiver av smør jamnt over heile gratengen. Steik den så i 40-50 minuttar til den får ei fin gyllen overflata. Dei siste 5-10 minuttane kan du godt setja på varmluft eller grillfunksjon for å få ei ekstra sprø overflata. Server med grøn salat, raspa gulrøtter og eventuelt smør eller rømme.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar