- 0.5 pakke tørrgjær
- 2 ss sukker
- 2.5 dl lunka vatn
- 2 egg (+ 1 eggeplomme)
- 0.25 dl rapsolja
- ca 500 g kveitemjøl
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts kardemomme
Fyll:
- smør
- sukker
- kanel
Visp sukker og gjær inn i vatnet og lat det stå ca 5 minuttar. I mellomtida vispar du saman egg (eggeplomma kan utelatast) og olja i ein bolle. Ha så gjæren i bollen og bland lett. Bland inn kveitemjøl, vaniljesukker og kardemomme. La det stå å heva på ein lun plass til deigen har blitt dobbelt så stor.
Kjevl så ut deigen sånn at den blir mest mogeleg firkanta. Pass på at det er mjøl under, då det blir vanskeleg å få den av kjøkkenbenken ellers. Det gløymde nemleg eg. Pensle godt med smør og strø på sukker og kanel. Del så deigen vertikalr i 6 lika store delar. Less desse oppå kvarandre og del så i 5-6 lika store delar att. Legg desse så etter kvarandre i ei smurt brødform. La det etterheva i 20-30 minuttar. I mellomtida let du steikeovnen forvarma til 180°C. Når brødet er ferdigheva steikjer du det midt i ovnen i 20-25 minuttar. La det avkjøla litt i forma før du tek det utav. Pynt med melis medan kanelbrødet forsatt er litt lunka.
Om du treng litt betre forklaring på korleis ein skal dela den utkjevla deigen har eg nokon enkle illistrasjonar her:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar