fredag 20. desember 2013

Pikekyss med bringebærsmak

Pikekyss er små og luftige toppa med marengs. Desse kan er utruleg fine helt for seg sjølv, men kan òg serverast inntil is eller som pynt på kaker. Her er det berre til å leika seg med både smak og fargar. Oppskrifta har eg lånt frå Passion 4 baking.
  • 6 eggekvitar
  • nokon dråpar sitron
  • 2/8 ts salt
  • 2 ts ekstrakt/essens, eg brukte bringebæressens
  • 230 g sukker
  • evt. konditorfarge
Bland dei 4 første ingrediensane på høg hastigheit til det blir stivt skum. Tilsett litt og litt sukker (ca 1 ss) heile tida medan du blandar. Når du har fått ein fin og stiv marengs har du i konditorfarge, hvis du vel å bruka det, og blandar til du har ein janm farge på det heile. Ha marengsen i spørytepose med stor tipp og spøyt ut toppar på bakepapir. Steik marengsen i ovnen på 100°C, du kan godt setja begge bretta inn samtidig. La dei steika 1 time. Når det har gått 1 time slår du av ovnen og let marengsen stå der til dei har kjølna heilt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...