mandag 3. juni 2013

Tacopai

Tacopai tek litt tid å laga, men til gjengjeld får ein både god og mykje mat. Denne oppskrifta er eigentleg ei dobbel oppskrift, men sidan det her ikkje finst ei paiform måtte eg improvisera første gongen eg laga den, så då vart det dobbel oppskrift i ildafast form i staden. Noko som ikkje har vist seg å vera så dumt, sidan det då lett blir mat til mange eller 2-3 dagar med middag ;) Nok ein gong, ikkje veldig lekkert bilde, må nok øva meg på det. Unnskyldninga denne gong er rett og slett at det som vart servert på fat blei ete opp før eg kom på å ta bilde, så god er paien :)
Botn:
  • 300 g smør
  • 6 dl mjøl (3 dl kveitemjøl + 3 dl sammalt kveite fint)
  • 4 ss vatn
  • salt + pepper
Bland ingerdiensane til botn. Hvis ikkje du får samla det til ein deig er det berre til ha i ei ekstra spiseskei med vatn. Trykk deigen godt opp på kantane på forma. Prikk så med gaffel og sett kjølig i minimum 30 minuttar. Sett steikeomnen på 200°C. Forsteik botnen midt i ovnen i 10-15 minutt. Avkjøl den før du har fyllet i. Botnen kan godt lagast dagen før og oppbevarast i kjøleskap fram til den skal brukast.

Fyll:
  • 800 g karbonadedeig/kjøttdeig
  • 2 lauk
  • 4 fedd kvitlauk (kan sløyfast)
  • 3 paprika (raud, gul og/eller grøn)
  • 1 pose tacokrydder
  • 4 dl lettrømme
  • 4 tomater
  • 3-4 ss tacosaus (eller meir om du vil ha det sterkare)
  • 2-4 raspa gulrøtter (om du har, ellers kan desse sløyfast)
  • 4 dl ost
Hakk lauk, paprika og kvitlauk. Steik dette saman med kjøttdeigen. Ikkje steik alt med ein gong, men halvparten av kjøttdeigen og halvparten av grønsakene om gongen. Ha over i ei stor panna. Del opp tomatene i terningar og bland i. Hvis du skal ha gulrot i, har du den i no. Rør inn tacokrydder, tacosaus og rømme. Fordel fyllet i botnen. Dryss over ost og steik paien på 200°C midt i ovnen i 30-35 minutt, til osten er gyllen. Om du har paifunksjon på steikeomnen må du huska å skru ned temperaturen med 30-40°C. Sjekk alltid paien undervegs, plutseleg er osten blitt litt vel gyllen. Server med rømme og salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...