Botn:
- 300 g smør
- 6 dl mjøl (3 dl kveitemjøl + 3 dl sammalt kveite fint)
- 4 ss vatn
- salt + pepper
Bland ingerdiensane til botn. Hvis ikkje du får samla det til ein deig er det berre til ha i ei ekstra spiseskei med vatn. Trykk deigen godt opp på kantane på forma. Prikk så med gaffel og sett kjølig i minimum 30 minuttar. Sett steikeomnen på 200°C. Forsteik botnen midt i ovnen i 10-15 minutt. Avkjøl den før du har fyllet i. Botnen kan godt lagast dagen før og oppbevarast i kjøleskap fram til den skal brukast.
Fyll:
- 800 g karbonadedeig/kjøttdeig
- 2 lauk
- 4 fedd kvitlauk (kan sløyfast)
- 3 paprika (raud, gul og/eller grøn)
- 1 pose tacokrydder
- 4 dl lettrømme
- 4 tomater
- 3-4 ss tacosaus (eller meir om du vil ha det sterkare)
- 2-4 raspa gulrøtter (om du har, ellers kan desse sløyfast)
- 4 dl ost
Hakk lauk, paprika og kvitlauk. Steik dette saman med kjøttdeigen. Ikkje steik alt med ein gong, men halvparten av kjøttdeigen og halvparten av grønsakene om gongen. Ha over i ei stor panna. Del opp tomatene i terningar og bland i. Hvis du skal ha gulrot i, har du den i no. Rør inn tacokrydder, tacosaus og rømme. Fordel fyllet i botnen. Dryss over ost og steik paien på 200°C midt i ovnen i 30-35 minutt, til osten er gyllen. Om du har paifunksjon på steikeomnen må du huska å skru ned temperaturen med 30-40°C. Sjekk alltid paien undervegs, plutseleg er osten blitt litt vel gyllen. Server med rømme og salat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar