- 5 dl kremfløyte
- 1 dl honnig
- 4 dl sukker
- 1 ss smør
Ha fløyte, honning og sukker i ein kjele. Kok på middels varme til røra blir tjukk og karamellaktig. Temperaturen skal vera 118°C, så om du har eit steiketermometer eller liknande kan du godt bruka det. Det kan ta 30-45 minuttar. For å sjekka om karamellane er ferdige kan du ta karamelltesten. Detta gjer du ved å dryppa litt karamellmasse i kaldt vatn. Om den klumpar seg og du kan ta den opp å rulla den til ein ball har den kokt lenge nok.
Rør i smør. Når detta har smelat heller i karamellmassen i ei lita form (ca 20x20 cm). Om du ikkje har ei form, går det ann å hella massen utover ei bakepapirkledt steikeplata.
Avkjøl til karamellen har stivna, men forsatt er mjuk nok til å delast opp.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar