lørdag 7. januar 2017

Chili Con Carne

Har laga denne nokre gongar no, og dette er verkeleg ein rett som varmar på kalde dagar. Anbefalast verkeleg, sjølv om det tek litt tid å laga. Eg gløymer stort sett frå gong til gong kor lenge retten eigentleg skal stå å småputra, så eg har aldri latt den stå 1 time for å godgjera seg. Den blir god med berre 30 minuttar òg, men her ser ein kor mykje tid ein har (eller orkar å bruka).
4-6 porsjonar:
  • Rapsolja
  • 2 løk, oppkutta
  • 3 fedd kvitløk
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 boks (ca 400 g) hakka tomater
  • ca 75 g tomatpurè*
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ss chilipulver
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts oregano
  • 1 laubærblad
  • 3.5 dl buljong (kjøtt-, kylling- eller grønsaksbuljong)
  • 1 boks (ca 400 g) kidneybønner
  • salt
*har du ikkje tomatpurè går det fint å bruka tilsvarande mende ketchup

Steik løk og kvitløk i 5 minuttar, til løken har blitt mjuk og gylden. Rør om av og til. Tilsett karbonadedeigen og steik til den har skifta farge og begynnar å bli brun.

Rør i tomater, tomatpurè, spisskummen, chilipulver, paprikapulver, oregano, laubærblad og buljong. Smak til med salt og kok opp. Demp så varmen, legg lokk på og la det stå å småputra jo lengre jo bedre, inntil 1 time. Rør om av og til.

Smak om det er passeleg med krydder. Tilset kidneybønner, legg på lokket igjen og la det fortsetta å småputra i 20-30 minuttar (om du har tid). Hvis ikkje held det og med 10 minuttar. Ta ut laubærbladet og kast det. Server med kokt ris, grøn salat og rømme.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...