Til 2 brett treng du:
- 50 g kveitemjøl
- 1 lita gulrot (ca 50 g)
- 50 g sesamfrø
- 100 g havregryn
- 50 g linfrø
- 50 g solsikkekjernar
- 2 ts salt
- 100 g rugmjøl
- 1 ts bakepulver
- 0.75 dl rapsolja
- 2 dl vatn
Forvram steikeovnen til 200°C på varmluft. Ha alt det tørra i ein bolle og bland godt saman. Tilsett det flytande og bland godt saman igjen. Finn fram to steikebrett med bakepapir og fordel deigen på desse. Smør deigen utover med fuktige fingrar. Dypp gjerne fingrane undervegs òg. Rut deigen opp før du set bretta i steikeovnen, då knekk dei nemleg lettare opp når dei er ferdige. Steik knekkebrøda i 12-15 minuttar, bytt gjerne rundt på bretta ca halvvegs i steiketida. Og husk å FØLGJA MED, plutselig er nemleg knekkebrøda ferdige.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar