Til 4 personar treng du:
Paibotn
- 100 g smør
- 3 dl grovt mjøl
- litt salt
- 4-5 ss kaldt vatn
Potetstappa
- 6-8 medium store poteter
- ca 50 g margarin
- ca 1 dl mjølk, fløyte eller ei blanding av dei to
- Salt og pepar
Kjøttfyll
- 1 lauk
- 2-3 fedd kvitlauk
- 400 g karbonadedeig
- 2 ss mjøl
- ca 2,5 dl vatn
- 1 kjøttbuljongtrening
- 3 ss tomatpuré
- 1 boks (415 g) skiva sjampinjong
- oregano
- salt og pepar
Lag små hol i deigen med ein gaffel el. Sett den så i kjøleskapet og varm opp ovnen til 225°C eller 200°C dersom du brukar paifunksjon. Når steikeovnen er varm nok forsteiker du botnen i 10-12 minuttar.
Medan paien steiker begynnar du å skrella og dela potetene. Kok dei til dei er møre. Tøm av vatnet og ha i smør og mjølk. Mos potetene til potetstappa med potetstappar eller stavmiksar. Smak til med salt og pepar.
Medan potetene kokar hakkar du lauken og kvitlauken. Surr dette i olja til lauken er blitt mjuk. Ha i karbonadedeigen og bland til den er ferdigsteikt. Dryss så over mjøl og bland godt. Ha i vatn, buljongtreningen og tomatpurèen. Bland det saman og ha så i soppen. La det koka til noko av veska har kokt inn. Smak til med oregano, salt og pepar. Ha kjøttfyllet i paibotnen og fordel potetstappa oppå. Steik paien midt i ovnen på anten 225°C eller 200°C alt etter kva funksjon du brukar (sånn som med forsteikinga) i 20 minuttar. Server gjerne med grøn salat og ein klatt rømme :)
Som de ser av bildet så var paien vellukka ;)
TIPS: om du vil ha ein middag som er raskare å laga kan du laga kjøttfyllet og servera den med potetstappa
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar