Gir ca 8 miniostekaker:
- 9 Ballerina Jordbærkyss
- 45 g smør
- 300 g kremost
- 1 ss kveitemjøl
- 90 g melis
- 1 ts bringebæressens (kan utelatast eller byttast ut med vanilje-eller mandelessens)
- 1 egg
- 3 ss rømme
- raud konditorfarge (kan utelatast)
- frossne skogsbær
Forvarm steikeovnen til 180°C. Knus kjeksene anten i ein miksar eller ha dei i ein brødpose og slå dei til smular med ein kjevle. Smelt smør og bland det med kjekssmulane. Fordel kjeksblandinga i muffinsformer og press den litt ned. Her er det ein fordel om du har eit muffinsbrett. Om du ikkje har det bruk dobbelt med muffinsformer.
Bland saman kremost, mjøl, melis, bringebæressens, egg, rømme og eventuelt konditorfarge. Bland alt til det har blitt lett og luftig. Ha skogsbær i muffinsformene før du heller kremostblandinga over sånn at det dekkjer bæra heilt.
Steik ostekakene i 15-20 minuttar til dei har blitt faste. Lat ostekakene avkjøla heilt i brettet før du har dei i kjøleskapet ei lita stund.
Så er det berre å nyta!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar