- 1 l loff i terningar(ca 1/2 loff)
- 100-200 g kokesjokolade
- 5 dl H-mjølk
- 3 egg
- 1 eggeplomma
- 1 dl sukker
- kanel
Smør ei brødform som rommar 1.5 l og ha eit stykke bakepapir i botnen. Dette klarte eg å gløyma, men det gjekk fint sidan mi brødform er non-stick, heldigvis!
Hakk sjokoladen i små bitar. Mengda av sjokolade bestemm du sjølv etter kor glad du er i sjokolade. Eg er veldig glad i sjokolade så eg brukte 200g.
Legg loff og sjokolade lagvis i brødforma. Pisk så saman mjølk, egg, eggeplomma og sukker. Hell blandinga over loffen. La det heila stå å trekka i ca 30 minuttar. Væska vil då ha trukke ein del inn i loffen, men det skal forsatt vera litt av eggeblandinga igjen i forma. Om den verka litt tørr helller du over litt meir mjølk. Dryss over litt kanel til slutt.
Steik midt i ovnen ved 175°C i 45 minuttar. Server gjerne med vaniljeis eller vaniljesaus.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar