Inspirasjonen til dagens innlegg kjem frå skuleåret eg var i USA. Dette var noko som til stadigheit var å finna som dessert i skulekantina. Difor minnar denne kaka meg veldig om USA. No er det nokon år sidan eg laga dette sist, men i anledninga gjenforeining for oss som reiste til USA saman tenkte eg at dette kunne vera ein fin ting å ta med, sidan me er økonomiske og tenkjer spleiselag. Oppskrifta er den same som brownies, men har bytta ut kakao med mjøl.
- 200 g smør
- 5 dl sukker
- 4 egg
- 4 dl + 10 ss mjøl
- 2 krm salt
- 1 ts bakepulver
- 100-150 g sjokolade
Rør smør og sukker kvitt, tilsett egga eit om gongen og bland mellom kvart egg. Bland saman mjøl, salt og bakepulver, og sikt dei i røra. Rør forsiktig alt saman. Hakk opp sjokoladen i passande bitar og vend inn i røra. Eg brukte mørk sjokolade og Smarties, men det går fint ann å bruka melkesjokolade eller andre sjokoladeplater.
Ha røra i ei lita langpanna. Steik på 150°C i nedre del av ovnen i ca. 45 minuttar, til kaka får "brownies" konsistens. Steiketida avheng litt av kva du steiker i og ovnen du brukar, så mitt tips er å sjekka etterkvart og heller la den stå i ovnen litt lenger hvis ikkje kaka er sånn som du vil ha den.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar