lørdag 1. juni 2013

Gulrot- og eplemuffins med kremostfrosting

Planen var å laga desse i går, men plutselig blei det ridetur i staden. Sånn er livet i blant, ting dukkar opp og planar endrar seg. Så då vart det baking i dag i staden, noko som i grunn passa bra sidan det var dugnad på kaien i dag. Når det er dugnad er det jo velkomment med noko godt til arbeidsfolket, og dei har fortent det sånn som dei jobba på i dag ;)
Til 12 muffins treng du:
  • 125 g rapsolja
  • 120 g sukker
  • 2 egg
  • 80 g eple
  • 80 g gulrot
  • 5 g (1 ts) vaniljesukker
  • 15 g (1,5 ts) bakepulver
  • 60 g sammalt kveite, fint
  • 200 g kveitemjøl
Visp egg og sukker luftig. Ha så i litt og litt rapsolja. Bland dei tørre ingrediensane og ha dei i bollen. Rasp så gulrot og eple, og vend det inn i røra. Fyll muffinsformene 3/4 fulle og steik i 12-15 min på 175°C.
La muffinsane kjølna før du har på kremostfrostingen.

Kremostfrosting
  • 70 g smør
  • 200 g kremost
  • ca 3/4 pakke melis
  • 1 ts vaniljesukker
La smøret bli mjukt i romtemperatur. Bland så alle ingrediensane saman. Mengde melis kjem ann på kva konsistens og smak du vil ha på frostingen, så det er i grunn berre å prøva seg fram. Dette blir ein ganske stor porsjon, så eg vil anbefala å halvera oppskrifta om du ikkje vil ha restar. Ellers så går det fint ann å frysa frostingen, og bruka resten ein annan gong. Då tek du den opp dagen før du skal bruka den, lar den tina i kjøleskap og gjer den fin og luftig att ved å miksa den i miksar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...