Til 12 muffins treng du:
- 125 g rapsolja
- 120 g sukker
- 2 egg
- 80 g eple
- 80 g gulrot
- 5 g (1 ts) vaniljesukker
- 15 g (1,5 ts) bakepulver
- 60 g sammalt kveite, fint
- 200 g kveitemjøl
Visp egg og sukker luftig. Ha så i litt og litt rapsolja. Bland dei tørre ingrediensane og ha dei i bollen. Rasp så gulrot og eple, og vend det inn i røra. Fyll muffinsformene 3/4 fulle og steik i 12-15 min på 175°C.
La muffinsane kjølna før du har på kremostfrostingen.
Kremostfrosting
- 70 g smør
- 200 g kremost
- ca 3/4 pakke melis
- 1 ts vaniljesukker
La smøret bli mjukt i romtemperatur. Bland så alle ingrediensane saman. Mengde melis kjem ann på kva konsistens og smak du vil ha på frostingen, så det er i grunn berre å prøva seg fram. Dette blir ein ganske stor porsjon, så eg vil anbefala å halvera oppskrifta om du ikkje vil ha restar. Ellers så går det fint ann å frysa frostingen, og bruka resten ein annan gong. Då tek du den opp dagen før du skal bruka den, lar den tina i kjøleskap og gjer den fin og luftig att ved å miksa den i miksar.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar