torsdag 19. desember 2013

Risgryte

Dette er ein annan rett som har fulgt meg gjennom barndommen, og som blei laga jamnleg heima hos oss. Det er ein ganske enkel rett som ikkje tek så veldig lang tid og som smakar godt.
Til 4 porsjonar treng du:
  • 1 pakke bacon (ca 300-400 g), i terningar, ikkje bruk den typen som er skjært i tynne skiver
  • 1 pakke kjøttpølsa (5 pølser), i terningar
  • 3 paprika, i terningar
  • 6 porsjonar ris, då 1 porsjon er veldig liten
  • karri og paprikapulver
Kok risen som anvist på pakken. Når du har risen i vatnet har du òg i paprika. Steik bacon og pølsa. Når risen er ferdig blandar du den med bacon og pølsa. La kvar og ein ha på krydder etter eigen smak :) Enklare kan det vel ikkje bli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...