Eg begynnar med grove scones. Desse sconsa liknar litt på nokon eg har laga på bloggen før, men desse inneheld i tilleg til grovt mjøl og magert feitt, frø som gjer godt for kroppen (og kanskje sjel òg).
Til 4 scones treng du:
- 2 dl kveitemjøl
- 1 dl sammalt rug, grovt
- 1 ss linfrø
- 2 ss gresskarfrø, hakka
- 1 ss solsikkefrø, hakka
- 2 ts bakepulver
- 0.5 ts salt
- 50 g smør
- 250 g (1 beger) cottage cheese
Sett steikeovnen til 250°C. Bland mjøl, frø, bakepulver og salt i ein bolle. Skjær smøret i bitar og kna det saman med blandinga i bollen til det er jamnt fordelt. Tilsett cottage cheese og kna det heile raskt saman til ein deig. Del deigen så i 4 delar og form dei til bollar. Ha dei på ei bakepapirkledt steikeplata og trykk dei flate. Steik midt i ovnen i ca 10 minuttar. Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar