Dagens middag vart nakkekotelettar med kokte grønsaker,
ostesaus og sjølvsagt steikte potetbåtar. Steikte potetbåtar er veldig enkelt å laga og veldig godt. Eg prøvde meg på ei blanding av søtpoteter, som eg aldri har smakt før, og vanlege poteter. Smaken på søtpotetene var god (smakte litt som baconcrisp i grunn), men dei blei nok litt for mjuke i forhold til dei vanlege potetene. Steikte potetbåtar passar til det aller mesta, og smaken kan ein lett variera med bruk av forskjellig krydder. Mengda poteter ein brukar vurderar ein sjølv etter kor mange det er som skal ha, og kor mykje ein antek at kvar og ein et. Ein peikepinn kan vera at ein treng 10 poteter til 4 personar.
- poteter
- matolja
- salt og pepar
- krydder
Forvarm steikeovnen til 225°C. Vask potetene godt og del dei i båtar. Legg desse i ei langpanna me aluminiumsfolie/bakepapir i botnen. Hell over matolja og dryss på krydder. Vend potetbåtane sånn at alle blir heilt dekka av olja og krydder. Steik midt i ovnen i 20 minuttar. Dei siste 5 minuttane set du på varmluft for å få ekstra sprø potetbåtar. Simple as that ;)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar