Server gjerne gryta med ris og grøn salat, eller et den bar om du heller vil det. Dette er òg ei gryta som du kan laga på førehand og varma opp at ein dag du ikkje har så god tid til å laga middag.
Til 4 prosjonar treng du:
- 1 pakke kyllingkjøttdeig
- 0.5 lauk
- 3 fedd kvitlauk
- Chili el. sambal olek etter smak
- 1 boks kokosmjølk
- 1 boks kikerter
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 raud paprika
- 4 gulrøtter
- 1 ts grukemeie
- 0.5-1 ts karri
- 1 ts paprikapulver
- 1 terning kylling/hønsebuljon
Bruk ei gryta eller steikepanna med høge kantar. Steik kyllingkjøttdeigen. Når den er steik har du i lauk, Finhakka kvitlauk og chili. Lat dette surra litt før du har i kokosmjølk, hermetiske tomater og kikerter. Skrell og del gulrøttene i skiver, og del opp paprikaen. Ha dette i gryta. Ha så i krydder og buljonterningen. Rør om sånn at alt blir godt blanda og la det så putra i ca 15 minuttar. Smak undervegs om du treng å mildna gryta med kultumjølk eller liknande. Så er det berre til å setja seg rund middagsbordet og nyta...mmmm!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar