- 3 egg (minus litt eggekvite)
- 80 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 200 g kveitemjøl
- 100 g sammalt kveitemjøl
- 3 ts bakepulver
- 2-3 ts kanel
- 175 g smør/margarin (eg brukar margarin)
- 3 modne bananer
- 100 g mørk sjokolade (eller anna sjokolade, om du foreterkk noko anna)
Begynn med å setja steikeovnen på 200°C. Pisk egg, sukker og vaniljesukker kvitt og luftig. Bland saman mjøl, bakepulver og kanel og ha det i bakebollen. Smelt så smøret på låg varme. Medan smøret kjøler seg litt ned mosar du bananene. Bland så smør og bananer, før du har det i resten av røra. Hakk opp sjokoladen i så små eller store bitar du vil og vend dei inn i muffinsrøra for hand. Fordel røra i muffinsformer, ca 2/3 fulle. For å få dei høge og fine er det ein fordel å bruka muffinsbrett. Det gjer eg.
Steik i 15-20 minuttar, til det er lett gyldne. Her hos meg var 15 minuttar nok, men det er forskjellig får ovn til ovn.
Om du ikkje vil eta alle muffinsane med ein gong, går det godt ann å frysa dei. Tin dei då i steikneovnen på 160-180°C i 10-15 minuttar. Men mi erfaring er at dei går så fort at det ikkje er noko vits i å frysa dei. Min kjære fortærte åleina nesten halvparten på 2 dagar ;)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar