Ingredisensar:
- 200 g smør
- 5 dl sukker
- 4 egg
- 3 dl kveitemjøl
- 2 krm salt
- 1 ts bakepulver
- 10 ss kakao
- 200 g sjokolade
- 200 g cashewnøtter (kan bytast ut med andre typar nøtter)
- 1 pk Phildalephia naturell
- 1 dl melis
Rør smør og sukker kvit, tilsett egga eit av gongen. Bland saman dei tørre ingrediensane og sikt det inn i røra, rør alt sammen. Hakk opp sjokolade og nøtter og bland det i røra. Ha røra i ei lita langpanne. Bland saman kremost og melis, og ha dette oppå røra i klattar. Ta så ei skei og dra det litt utover sånn at det fordeler seg litt ned i kaka.
Steik på 150 grader i nedre del av ovnen til kaka får "brownies" konsistens. Steiketida avheng litt på kva du steiker i, så mitt tips er å sjekka etterkvart og heller la den stå i ovnen litt lengre hvis ikkje røra er sikkelig stivna. I orgnialoppskrifta står det 30-35 minuttar, men sidan det både er ekstra sjokolade og kremost i denne kaka må den nok stå i ovnen litt lenger. Mi stod vel nærrare 50-60 minutt. Som sagt, sjekk undervegs til du er fornøgd. La den få avkjøla litt i forma før du evt har den over på fat. La browniesen bli heilt kald før du smakar på den. Det er ikkje lett, eg veit, men då ungår du brannsår i munnen.
Tips: Lag kaka i ei lita langpanna i staden for ei rundform, då klarar det seg med ei steiketid på 35 minuttar :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar