Du treng:
- 1 pose Møllerens matmuffins
- 2,5 dl vatn/melk
- 1 dl olja/smør
- ca. 50 g spinat
- ca. 50 g soltørka tomat
- ca. 100 g fetaost naturell
Ganske enkelt ha posen i ein bolle og ha i alle ingrediensane. Eg brukte 1 dl av olja frå tomatene i muffinsane og 2,5 dl vatn, frossen spinat og den fetaosten ein finn i firkanta pakkar, ikkje den på glas i olja. Så er det berre til å følgja steikeinstruksjonane som står på pakken. Og voila, kjempe gode matmuffins.
Om du likavel vil laga dei heilt frå botnen av og få litt grovare muffins, kan du blanda saman detta:
- 4 dl mjøl (kveite/rug, sammalt/fint)
- 0.5 dl havregryn
- 0.5 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 50 g smør
- 2 dl mjølk
- 1 egg
- ca 200g av det fyllet du vil ha i
Sett steikeovnen på 250°C. Bland mjøl, havregryn, salt og bakepulver i ein bolle. Her kan du velgja sjølv kor grove du vil ha matmuffinsane, alt etter kva typar mjøl du vel å bruka. Smelt smøret på svak varme, avkjøl litt før du vispar inn mjølk og egg. Hell mjølkeblandinga i dei tørre ingrediensane og rør godt. Skjær/hakk opp fyllet du vil ha i og bland det inn. Fordel deigen i muffinsformer og steik i ca 15 minuttar.
Forslag til fyll:
- Baconbitar og purre surrast lett på panna i smør eller olja før det blir tilsatt. Krydra me pepper og oregano. Dryss litt reven ost på toppen.
- Skinka, mais, reven ost, oregano/timian og pepper. Dryss litt reven ost på toppen.
- Reven gulrot, skiva vårløk, paprika i bitar, smuldra feta, timian, pepper og paprikapulver.
- Eplebitar, kanel og litt honning
- Tørka aprikos, valnøtter og litt honning
Her er det i grunn berre fantasien og ein eigen smak som set grensene. Hadde vore morro å høyrd kva de putta i matmuffinsen dykkar :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar