Til 40-50 bollar treng du:
- 1 liter melk
- 300 g smør
- 250 g melis
- 100 g fersk gjær
- 1,5-2 kg kveitemjøl
- 0.5 - 1 ts kardemomme
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandinga til den er fingervarm. Rør så gjæren ut i blandinga. Bland i kardemomme og 1,5 kg kveitemjøl, og elt deigen til den er smidig. Om deigen blir noko klissete ha på meir mjøl til den ikkje er det lenger.Trill ut bollane med ein gong og legg dei på bakepapirkledde steikeplater. La dei heva lunt i ca. 1 time. Steik bollane midt i ovnen ved 250°C i 7-10 minuttar. Avkjøl.
Denne bolledeigen fungerar til alle typar bollebakst, altså kanelbollar, rosinbollar og kva som helst anna fantasien din finn på :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar