Til 4 personar:
- 2 vårlauk
- 2 kvitlauksfedd
- 1 bunt asparges
- 200-300 g bønner
- 1,5 dl grønsaksbuljong
- 150 g erter (frosne)
- 300 g cottage cheese (1 beger)
- 1 ss sitronsaft
- 1,5 dl H-mjølk
- salt + pepar
- timian
- 100 g revet ost
- lasagneplater
Set steikeovnen på 225°C. Skyll vårlauken i skjær den i skiver. Skyll òg aspargesen. Knekk av botnen og kast denne, skjær så av toppane og legg desse til side. Resten av aspargesen skjær du i ca. 1,5 cm lange bitar. Varm litt matolja i steikepanna og fres vårløken på middels varme i ca. 5 minutt. Press kvitlauken, ha den i steikepanna og rør rundt medan det steikjer nokon minuttar til. Ha i aspergesbitane (ikkje toppane) og grønsaksbuljongen. La detta surra i 5 minutt. Tilsett så erter og bønner. Her kan du velgja kva bønner du vil. Eg brukte i dag kidneybønner sidan det var det som var i kjøkkenskapet. Rør godt og ha i H-mjølk, salt, pepar, timian og sitron. La det koka nokon minuttar. Mos det så lett med f.eks. ein potetmosar. Ha så i 150 g cottage cheese og rør godt nokon minuttar. Ha halvparten av blandinga i lasagneforma og dekk med lagasneplater. Eg pleier å nøya meg med 2 til kvart lag. Ha på resten av blandinga og dekk med lasagneplater. Etter lag nr. 2 blandar du resten av cottage cheese med litt vatn og fordelar den over platene. Ha aspargestoppane på og stør til slutt over revet ost og litt meir timian. Steik midt i ovnen i ca 20 minuttar, til osten er gyllen. kan serverast med godt brød til, men smakar heilt supert åleina òg ;)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar