Til ei lita langpanna treng du:
- 200 g smør
- 5 dl sukker
- 4 egg
- 4 dl mjøl
- 2 krm salt
- 1 ts bakepulver
- 10 ss kakao
- 1 appelsin
- litt melis til pynt
Forvram ovnen til 150°C. Rør smør og sukker kvitt. Ha i egga og bland godt. Bland alt det tørra og sikt i røra. Rasp skalet av appelsina. Pass på her at du berre får med det ytterste av skalet, og ikkje noko av det kvite. Det kvite kan nemlig gi kaka ein bittersmak. Ha skalet i bollen saman med safta frå 1/8 - 1/4 av appelsina, alt etter kor sterk appelsinsmak du vil ha på browniesen. Om du berre vil ha eit hint av appelsin held det lenge med berre skalet. Bland så alt saman til ei jamn røra og ha den i langpanna. Steik i nedre del av ovnen i ca 45 minuttar - 1 time. Steike tida kjem litt ann på steikeovnen og korleis du lika konsistensen på browniesen din. Om du vil kan du ha over eit dryss av melis når du serverar, og server gjerne med nytrakta kaffi eller iskald mjølk :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar