tirsdag 5. november 2013

Grove rundstykker

Her kjem ei oppskrift på raske og gode rundstykker som eignar seg godt både i nistepakken og søndgasfrokosten. Desse smakar utruleg godt, og solsikkerkjernar og linfrø er godt for magen. Om du ikkje vil eta opp alle på ei gong kan dei òg frysast ned til ein annan gong. Når du skal tina dei opp at legg du berre dei frosne rundstykka rett i forvarma steikeovn (150-200°C) i ca. 5 minuttar.
17-20 rundstykker:
  • 2 ss margarin
  • 3.5 dl skumma mjølk
  • 50 g gjær
  • 250 g sammalt kveite, grov el. fin
  • 250 g kveitemjøl
  • 0.5-1 ts salt
  • 1 dl solsikkekjernar
  • 1 dl linfrø
Smelt margarin. Ha i mjølka og varm opp til fingervarmt. Rør gjæren ut i mjølk- og smørblandinga. Ha mjøl, solsikkerkjernar, linfrø og salt i ein bolle. Hell mjølk- og smørblandinga over og elt deigen til den blir sieg og smidig. Diegne skal vera god å ta i, men ikkje for fast. Dekk til bollen med plast, eg brukar ei badehetta, og la deigen heve på ein lun stad i ca. 30 minuttar. Forvarm steikeovnen til 230-250°C.
Hell deigen ut på ei lett mjøla overflata. Del den i 17-20 emner og trill runde bollar. Legg dei på ei plata dekkja med bakepapir. Dekk med klede og lat rundstykka heva i ca 30 minuttar til. Pensle dei så med samanvispa egg. Steik midt i ovnen i 12-15 minuttar. Avkjøl litt på rist før du serverer dei. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...