Biscotti blir i Italia servert med vin santo, som ein dypper kjeksen i. Utanfor Italia er det meir vanleg å servera den med kaffi i ei eller anna form eller svart te, men eg ser ikkje noko i vegen for å dyppa dei i mjølk heller ;) Denne oppskrifta, som eg har oversatt frå Erica's Sweet Tooth, gir ca 22 stk, men eg skar dei litt tjukke så ein kan nok få fleire.
- 115 g smør, romtemperert
- 170 g sukker
- 140 g Nugatti/Nutella
- 3 egg
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 400 g mjøl
- 0.5 ts bakepulver
- litt salt
- 150 g sjokolade, grovt hakka
- 165 g hasselnøtter, utan skall, rista og grovt hakka
For å få skinnet lettare av hasselnøttene kan du koka dei nokon minuttar. Bruk så eit handkle for å gni av skallet. Pass på dei er heilt tørre før du ristar dei gyldne i ei tørr steikepanna.
Forvarm så steikeovnen til 175°C. Visp smør og sukker kvitt. Ha i Nugatti miks til du har ei janm røra. Tilsett så eitt og eitt egg. Skarp kantane og miks godt mellom kvart. Ha i vaniljeekstrakt og bland igjen.
Ha i mjøl, bakepulver og salt. Litt om gongen og bland til det nett er blanda saman. Vend så inn sjokoladen og hasselnøttene.
Kle eit steikebrett med bakepapir. Del deigen i to og lag to pølser lika lange som steikebrettet (ca 33 cm). Trykk dei ut til dei er ca 5 cm breie. Pass på at det er 10 cm mellom pølsene. Steik i 30-35 minuttar.
Ha pølsene over på rist og lat dei avkjøla til romtemperatur. Når dei er avkjølte varmar du opp att steikeovnen til 175°C. Brukar ein skarp kniv og skjær skiver ca 1 cm tjukke. Sjær svakt diagonalt.
Plasser biscottiane på steikeplata med kuttsida ned og steik i 20-25 minuttar. Lat dei så avkjøla heilt før du har på sjokolade.
- 150 g sjokolade
- 2-3 generøse ss Nugatti
Smelt sjokoladen over vassbad. Ta så sjokolade av og visp inn Nugattien. Ha sjokoladen over på fat og dypp botnen av biscottien i den. Lat sjokoladen stivna før du har dei i ein lufttett boks. Her kan biscottien halda seg i opptil 2 mnd.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar